sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

10000m

Alkaa olla niitä aikoja, kun juoksijat ympäri maan alkaa kokoontua erilaisiin juoksutapahtumiin. Tapaamaan toisia juoksijoita ja mittaamaan omaa kuntoa. Sitä miten ne talvipakkasissa, lumipyryssä, purevassa viimassa ym. haastavassa kelissä tehdyt treenit ovat tarttuneet kroppaan.

Omalta osalta talven treenikausi on mennyt todella hyvin. Pieniä vastoinkäymisiä toki sattunut matkalle, mutta nyt niitä ei enää mietitä. Näin ollen eilen lauantaina matka vei Iin Testijuoksuihin, missä viime syksynä tuli juostua muutama kerta. Upea aurinkoinen aamu kohotti heti  kisafiiliksen päälle, kun silmät sai auki. Aamupalaa, juoksukamat kasaan ja kohti Illinsaarta.

Paikan päällä oli jo kivasti porukkaa, kun sinne saavuin ja koko ajan väkeä tuli lisää. Ilmoittautumaan ja numerolapun hakuun. Kiva ylläri oli siinä lappua hakiessa se, kun sai jo ennen juoksua pokattua mitalin. Neljäs  juoksukerta tässä sarjassa ja siitä hyvästä sai mitalin käteen :)


Juoksukampetta päälle ja verkkalenkille. Paljon tuttuja naamoja paikalla ja muutaman tutun kanssa tuli poristua siinä ennen lähtöä. On se vaan jännä huomata, miten tälläinen testikisakin saa sen sopivan kisajännityksen päälle :)  Adrenaliinit virtaa...

Lähtöviivalla muistettiin kunnon aploodeilla jotain kaveria, jolla tais olla 80 kerta tuossa juoksusarjassa. "Muutama" kerta puuttuu itellä vielä tuosta määrästä. Ennen lähtöä muutama sana juoksututun kanssa ja puhetta, jos lähtis juoksee sellasta nelosen vauhtia. Kaveri tuumas, että tuossa lähtee yks Tervolan veturi, joka osaa jakaa vauhdin hyvin. Niinpä päätin lähtä siihen porukkaan mukaan. Ja reipasta vauhtia sitten lähdettiinkin. Ehkä vielä pikkusen liian kova aloitus mulle, kun eka kilsa mentiin 3.50 vauhtia ja toinen 3.51 vauhtia. Siinä vaiheessa päätin hieman höllätä. Ja samassa huomasin, että Tervolan veruri nosti vaan vauhtia lisää. Kolmas kilsa tasan nelosen vauhtia. Sen jälkeen vauhti tippui pikkusen, mutta silti suht tasaista vauhtia mentiin. Muutama  turhan hidas kilometri ja siinä on hävitty nuo sekunnit, mitä olisi tarvittu 40min alitukseen. Viimeisellä kilsalla vauhtia taas enempi ja pikkusen reilut 100metriä ennen maaliviivaa tuli 40min aika täyteen. Eli ei se 40min alitus ollut kuin reilun 100metrin päässä tällä kertaa. Tuohan tarkoittaa kilsan matkalla noin reilua kymmentä metriä. Siis sen verran pitää ens  kerralla  puristaa kovempaa. Ei paha. Menee varmasti :) Kokonaisuutena hyvä juoksu ja aina se oma PB maistuu kisan jälkeen. Antaa motivaatiota tuleviin treeneihin. Sykekäyrä kertoo sen, että alussa sykkeet ollu vähän korkeet ja sen jälkeen on menty tosi tasaisilla sykkeillä eikä missään vaiheessa ole tullut notkahdusta saati tuntunut pahalle. Tuota raastoa pitää vaan opetella lisää, että jatkossa saa koneesta vieläkin enempi irti.

Iin testijuoksu 27.4.2013 / 10000m

http://connect.garmin.com/activity/303813621


Nyt lenkille, jotta ens kerralla saa juostua myös tuon puuttumaan jääneen reilun sadan metrin matkan sen 40 min aikana. Ja mikäs tässä on olleessa...Kohta on kesä. Kärpäset on ainakin jo tulleet!Tsemppiä tulevaan viikkoon kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti