sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Päivät pitenee ja lonkkavaivat pahenee...

Viime päivinä on alkanut jo kovasti pyöriä mielessä kevään ja kesän tulo. On hienoa huomata se, miten päivät ovat pidentyneet ja valon määrä kasvaa päivä päivältä. Joulun alla talvipäivänseisauksen aikaan täällä Oulussa päivän pituus oli vain noin kolme ja puoli tuntia. Tällä hetkellä päivän pituus on jo yli 8 tuntia ja maaliskuun 20. päivänä koittavaan kevätpäiväntasaukseen mennessä päivän pituus venyy jo yli 12 tuntiin. Kyllä se on vaan niin, että tuosta lisääntyneestä valon määrästä saa energiaa myös juoksutreeniin :)

Viikon 7 treenit alkoivat kevyellä lenkillä. Tuota tulevaa Terwamaraton reittiä taas ositttain juoksin. Mä tykkään todella paljon tuosta reitistä ja kunhan kevät ja kesä tulee, niin tulee juostua enempikin lenkkejä siellä. Sunnuntain pitkältä lenkiltä hyvin palauduttu, lonkkakaan ei vaivannut. Todella helppoa juoksua matalilla sykkeillä 1h7min ja 12,15km.

Tiistaitreeniä Ouluhallissa. Lonkka tuntuu näköjään edelleenkin vaivaavan tuolla hallijuoksussa. Tein vetoja niin, että vedon pituus lyheni veto vedolta. 6x,5x,4x ja 3x ratakiekkoja vedoissa eli vedot 1824m, 1520m, 1216m, 912m. Oli tarkoitus tehdä vielä 2x ja 1x eli 608m ja 304m vedot, mutta 912m vedossa tuo vasen lonkka tuli kipeemmäksi kuin yhdessäkään treenissä tuolla hallissa. Piti jättää treeni kesken ja treenin jälkeen Ouluhallin pihalta lunta muovipussiin ja pussi tuohon lonkkaan, kun ajelin hallilta kotiin. Koko illan kylmähoitoa ja yöksi mopilaattia. 

Itse treeni meni tosi hyvin lonkan kipeytymiseen asti. Kesto 45:20m ja matka 9,73km.

Keskiviikkona oli ohjelmassa kevyt lenkki. Jätin väliin, koska lonkkakipu vaivas edelleen. 

Torstaina venyttelyä ja lonkkaa avaavia liikkeitä. Siis lepopäivä juoksusta edelleen. Mopilaattia kuluu.

Perjantaina lonkka kävellessä kivuton ja  ajatuksena juosta 8km reipas lenkki 10min alku-ja loppuverkalla. Heti alkuverkassa lonkka alkoi tulla kipeäksii ja kun reippaan osuus alkoi ja piti nostaa vauhtia, kipu lonkassa tuli sietämättömäksi. Ois tehnyt mieli jatkaa, mutta järki käski lopettaa treenin. Hangesta lunta ja sillä kylmähoitoa lonkkaan ja kävelen paluu kotiin. Kyllä söi miestä niin satasella ja kävi mielessä vaikka mitä kirosanoja siinä kävellessä, mutta hiljainen mies olin, kun kotiin kävelin. 

Perjantai-ilta ja koko viikonloppu mennyt lonkkaa hoitaessa. Kylmää, mopilaattia, särkylääkettä ja varovaista venyttelyä. Nyt on juoksulenkit pannassa ainakin viikon tai pari ja yritetään laittaa lonkka juoksukuntoon. Ens viikon lauantaille suunnitelmissa ollut Iin testikisa jää taas tällä kertaa väliin.

Nyt on vaan pakko uskoa, että nuo Ouluhallin kaarteet ei sovi mun juoksulle. Tammikuussa juostussa 5000m testikisassa ei ollut mitään ongelmia lonkan kanssa, mutta sen jälkeen tehdyissä treeneissä lonkka on vaivannut joka kerta. Ja kerta kerralta kipu on muuttunut pahemmaksi. Tähän viikkoon asti kipu on hellittänyt muutaman päivän jälkeen eikä ole haitannut loppu viikon treenejä. Mutta tällä viikolla tais tulla mitta senkin suhteen täyteen. Nyt paikat kuntoon ja sitten juostaan ulkona. Hallissa voin käydä juoksee jonkun lyhyen kisan nyt keväällä, mutta muuten juostaan ulkona. Ei haittaa vaikka lipsuu, jos paikat kestää...

Nyt tehdään viikko pari muuta korvaavaa treeniä, mutta kyllä täältä kevääseen mennessä noustaan. Aikatavoitteet Terwan suhteen saa kyllä heittää romukoppaan, jos juoksutauosta tulee pitkä. Mutta näillä mennään, mitä on annettu ja rinta rottingilla kohti uusia nöyryytyksiä... :)


2 kommenttia:

  1. Pieni lepo nyt ja sitte taas runtua reisille, kyllä se siitä, kevätkin tosiaan tulla tupsuttelee kovaa kyytiä. Alkaa siis hölkkääjän unelmakelit.

    VastaaPoista
  2. Käy fysioterapeutilla tai osteopaatilla tarkistuttamassa selkä, ja huomaat mistä lonkkavaivat johtuvat. Itse olen kärsinyt enemmän tai vähemmän lonkkavaivoista 2006-2012 välisen ajan. Selkä notkolla juostessa ja iskuja lonkkiin sekä myöskin selkäfileet jumiin. Tämän asian kun sain hoidettua kuntoon, niin eipä ole enää lonkat vaivanneet, toki juoksuasento meni uusiksi.

    VastaaPoista