maanantai 9. joulukuuta 2013

Ratalla

Mä oon viime aikoina ollu tosi paljon ratalla. Arkena ja viikonloppukin. Nytkin meni koko viime viikonloppu ratalla. Lauantaina heti aamusta alko ratallaolo ja vielä sunnuntaina piti käydä vähän "loiventaa" oloa ratalla. Ja nyt maanantai aamusta ratahommat pyörii heti mielessä. Selvästi on tullut kestävyyttä  tähän ratallaoloon, kun pahempaa väsymystä tahi muita outoja oireita ei ole havaittavissa.

Toisaalta eihän tämä ihan uutta ole itselle. Onhan sitä tullut harrastettua tätä ratallaoloa aikoinaan enempikin. Rankkoja settejä ja viikonloppuja tuli vedettyä joskus aiemminkin, siis nuorempana miehenä. Arkena ja viikonloppuna oltiin silloinkin aina välillä ratalla. Se ero nykyiseen ratallaoloon oli, että aikoinaan saattoi joskus rataviikonlopun jälkeen väsyttää ja olla semmosia kummia outoja oireita. Monesti tuli pidettyä semmonen pitsapäivä ratahommien jälkeen. Nykyään pitsan sijaan nautin rahkaa sun muuta erilaista sapuskaa ratareissujen jälkeen.

Mutta miten tässä kävikään näin, että ratajuoksu on vienyt mennessään? Siis vastahan minä alkuvuodesta helmikuussa kirjoitin, että taitaa olla Ouluhallin rata epäsopiva minun treenipaikaksi. Lonkkavaivat ilmenivät juuri hallitreenien yhteydessä ja pahenivat niin, että juoksuhommiin tuli hetkeksi taukoa ihan kokonaan. Mutta nyt olen tehnyt treeniä lokakuun 18. päivästä lähtien vähintään kerran viikossa hallissa. Nyt takana jo 14 hallitreeniä tämän loppuvuoden osalta.

Monipuolisuus. Se on syy, miksi olen löytänyt hallitreenit omaan ohjelmaan. Tai eihän minulla ole tällä hetkellä mitään varsinaista ohjelmaa, minkä mukaan treenaan. Kokeile ja korjaa -periaatteella monesti mennään. Opiskelua ja uusien ominaisuuksien etsimistä. Sillä tiellä olen ajatellut edetä nyt. Hallissa voi tehdä saman treenin yhteydessä tosi monipuolisen treenin. Sitä en tiedä, meneekö nämä omat treenailut ihan kestävyysurheilun oppikirjojen mukaan ja miten ne kehittää. Aika sen tulee näyttämään. Tuleva kesä ja sitä seuraavat.

Kumpikin viime viikonlopun treeni tuli tehtyä ilman sen kummempaa suunitelmaa. Hyvälle tuntuivat ja samantapaisia settejä tehdään jatkossakin läpi talven.

Lauantain hallitreeni
- 20min alkuverkka
- koordiaatiota ja liikkuvuutta
- 5x400m/3min rennot vedot (1.30-1.20)
- kevyt lihaskuntotreeni salilla
- loppuverkkaa noin 15min

Treenin kokonaiskesto 1h 40min

Sunnuntain hallitreeni
- 30min alkuverkka
- lihaskuntotreeni salilla
- koordinaatiota ja liikkuvuutta
- rentoja 60m pyrähdyksiä juoksuradalla ja välit kävelyä
- loppuverkkaa

Treenin kokonaiskesto 1h 30min

Loppuun todettakoon, että kyllä mä aion juosta jatkossa myös ulkona, siis pääasiassa ulkona, vaikka siellä onki nyt pakkasta ja lunta:) Halli- ja ratatreenit ovat vaan mukavaa vaihtelua normi hölkkähommien väliin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti