perjantai 12. heinäkuuta 2013

Muistutus

Et ole enää 20-kymppinen.
Et ole enää 30-kymppinen.
Et ole enää 40-kymppinen.
Olet kohta viiskymppinen.

Tämä realiteetti muistutti olemassa olostaan taas tänä aamuna. Ja samalla ajatukset palasi helmikuun vaikeuksiin. Lonkkakipu on täällä taas. Aamulla oli ukko niin kankeena. Siis sillee. Ei sillee. Tuli mieleen, että mitä tehty väärin. Venyttelyt, lihashuollot ja ryhtiä parantavat liikkeet on hoidettu säännöllisesti. Onko niin, että Terwan jälkeen tullut innostuttua liikaa kilpailemaan ja juoksemaan kovemmilla vauhdeilla.

Kesäkuun alusta tullut kilpailtua 6 kertaa lyhemmillä matkoilla. Siis sellasissa juoksuissa, joissa mennään alusta asti lähes maksimeilla.
- 3.6. Auran kisoissa maastokolmonen, 12.05
- 7.6. Illin maastovitonen, 19.24
- 14.6. Illin maastovitonen 19.27
- 20.6. Illin maastovitonen 18.51
- 28.6. Illin maastovitonen 18.53
- 6.7. Rantalakeuskymppi 39.30

Tämä viikko tullut juostua kaikki treenit alle 5min keskivauhdilla.
- vauhtileikittely 11km, á 4.35
- 4x2000m, á 4.02
- kevyt lenkki, á 4.55
- reipas 11km, á 4.28

Nyt taitaa kroppa ilmoittaa, että aika hellittää hetkeksi. Ja hyvä, että ilmoittaa näin. Ja tällä kertaa uskon kroppaa enkä tee samaa virhettä kuin helmikuussa. Nyt viikonloppu huilia juoksusta. Voi vaikka tankata grilliruokaa, juoda pari lasia punkkua, saunabisset ja nauttia elämästä. Jos vaikka sais pikkusen lisää rasvaa luiden ympärille :)


Tänään ja tulevana viikonloppuna on moni tuttu kisaamassa ympäri suomee. Kaikille tsemppiä omiin suorituksiin. Täällä ollaan hengessä mukana ja otetaan huurteinen teidän hyville suorituksille....no pari....muutama.... :)

6 kommenttia:

 1. Huhtikuussa juoksin kolmena viikonloppuna peräkkäin kisoja ja alkoi olla vaikeuksia latautua viimeiseen kisaan kunnolla. Nyt kesä/heinäkuun aikana olen juossut neljä kisaa ja vastaavaa ongelmaa ei ole vielä ollut. Mietin, että mistä tuo mahtaa johtua. Lähemmin tarkasteltuna huhtikuun tienoilla tuli juostua usein 30% nykyistä suurempia kilometriannoksia käytännössä aina nopeammin kuin 5' / km keskivauhdeilla ja tuo varmasti tuntui kintereissä.

  Nythän olen pudottanut niin keskimääräisiä vauhteja kuin kilometrimääriäkin ja jännästi näyttää jaksavan vetää kisat ja harjoitukset paremmalla rytinällä. Esim kesäkuun keskivauhdit 5'30 / km ja useita lenkkejä hitaammin kuin 6' / km.

  Enpä tiedä onko tästä hyötyä mutta peilasin nyt tässä kuitenkin kirjoitustasi omiin kokemuksiini tällä kilpailukaudellla jos meidän kuntoilijoiden kohdalla voidaan sellaisesta puhua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommenteista Matti. Varmasti tästä oli hyötyä ja tää oli hyvä herätys huomata, että nyt menty pikkusen liian usein liian kovaa ja liian kovilla tehoilla.

   Ja on se meillä kuntoilijoillakin kilpailukausi :)

   Poista
 2. Viisautta on ottaa nyt heti lepoa, kun lonkka ilmoittaa itsestään. Vielä suurempaa viisautta olisi tietysti huomata ongelmat ennen kipuja, mutta se ei tunnetusti ole ihan helppoa. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se menee Pasi. Kantapään tai pitäskö sanoo lonkan kautta oppii nää asiat. Kiitos!

   Poista
 3. Tsemppiä Kari! Mahtavia juoksuja olet juossut! :) Lepo ja punkku on nyt kyllä hyvinkin ansaittuja!

  VastaaPoista