sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Vaikeasta parempaan

Viikko 1 / 2013

Maanantai oli Uuden Vuoden aatto ja alunperin oli ollut ajatuksissa juosta Limingassa Uuden Vuoden kisassa kymppi, mutta joulun ajan sairasteluiden vuoksi päätin jättää juoksun väliin, mikä näin jälkeen päin ajateltuna oli ainoa oikea ratkaisu. Sen verran vaikeaa on ollut tekeminen tällä viikolla, mutta onneksi loppu viikkoa kohti on jo näkynyt valoa tunnelin päässä.

Tiistaina oli viikon ja samalla myös vuoden ensimmäinen treeni. Koutsi oli laittanut ohjelmaan vetotreeniä 8x3min/1min. Treenin aikana tuli kyllä tunne moneen otteeseen, että nyt on sattunut vetotreeni väärälle päivälle tai väärälle miehelle. Sen verran näköjään tuo sairastelu vaikutti vieläkin, että kävelyksi piti pistää vetojen välissä palauttavat pätkät. Tokihan keli oli aika raskas (räntäsadetta) ja koutsi oli tällä kertaa lyhentänyt nuo palautukset yhteen minuuttiin. Ei paljon ehtiny sykkeet laskea edellisen vedon jälkeen, kun jo uusi veto alkoi. Hapotti, oksetti, v****ti. Treenin kokonaiskesto 54:50 min ja kokonaismatka 10,8km.

Keskiviikkona ohjelmassa noin 1h 15min hidasta, kevyttä ja palauttavaa pk-juoksua. Edelleen sykkeet nousi hitaissakin vauhdeissa. Treenin kokonaiskesto 1:13:38 min ja kokonaismatka 12,34 km.

Torstaina oli vuorossa yksi lempitreeneistä. Yhdistelmätreeni juoksu salille-salitreeni-juoksu kotiin. Juoksua yhteensä noin 1h 25min, 14,5km ja salitreeniä 40min koutsin laatiman lihaskunto-ohjelman mukaan. Juoksu edelleen hieman raskaan tuntuista ja sykkeet koholla.

Perjantai on monesti viikon paras päivä. Työviikko päättyy ja pääsee nauttimaan vapaasta kukin omalla tavallaan. Minun perjantai-illan nautinnoksi ohjelmasta löytyi 10min alkuverkkaa, 8km reipasta juoksua ja 10min loppuverkkaa. Koutsin ohje oli tarkkailla reippaassa sykkeitä, koska ne olivat olleet monta päivää koholla. Eli ei liian kovaa, vaan niin että sykkeet pysyy kurissa eikä VK-treeni muutu MK-treeniksi. Ensimmäistä kertaa koko viikolla juoksu tuntui juoksulle, hyvälle ja helpolle. Ja ihan oli pakko fiilistellä viimenen kilsa tuossa reippaassa alle 4min vauhtia, kun juoksu kerta kulki. Tossa lopun rykäsyssä sykkeet toki nousi VK-sykkeistä, mutta tunne tuon treenin ja loppurykäsyn jälkeen vaan oli, että joku lukko napasahti auki.

Lauantaina ohjelmassa noin 45min-1h hidasta, kevyttä ja palauttavaa  pk-juoksua. Perjantain treenin vaikutus tuntui positiivisesti. Koko viikon jatkunut väsynyt ja tukkoinen olo oli pois. Juoksu oli helppoa ja toki myös hidasta. Mutta niin sen pitikin olla. Ja se, kun sykkeet pysyy alhaalla koko lenkin, oli upea tunne. Kun alle 130 sykkeillä saa juosta, niin voi sanoa, että ei paljo tarvi puuskuttaa :) Treenin kokonaiskesto 51 min ja kokonaismatka 8,33 km.

Nousujohteisen viikon kruunasi sunnuntain pitkä lenkki. Todella helppoa ja rentoa juoksua koko matkan. Pakkasta -17 astetta, mutta ei haittanut menoa yhtään siis muutenkuin, että taskussa ollut juomapullo jäätyi matkan aikana. Noin 7km kohdalla otin ensimmäiset ryypyt ja silloin juoma oli vielä nestemäisessä muodossa. Siitä eteenpäin muuttui sellaiseksi jäähileeksi ja juominen oli hieman haasteellista. Pitäs vissiin käyttää näissä kovissa pakkasissa eri nesteitä pitkillä lenkeillä, siis sellasia, joissa on parempi tuo pakkaskestävyys :) Pitkä lenkki meni pk-sykkeillä ja treenin kokonaiskesto 2h 7 min ja kokonaismatka 23,11 km.

Vaikka tuo perjantain treeni avaskin paikat, niin kyllä tää sunnuntain pitkä lenkki oli viikon paras treeni! Ja taas tuli huomattua se asia, että kyllä juostessa saa ne parhaat "kännit" :)
Pitkän lenkin päälle palauttavana eväänä rahkaa, Hailuodon mustikoita ja Tyrnävän mansikkaa. Maistuu!
Vuoden ensimmäisen viikon kokonaissaldo juoksua 7h 30min ja 80,62km. Vuoden 6 ensimmäistä päivää juoksun osalta siis 13,4km/päivä. Tästä on hyvä jatkaa ensi viikon treenien parissa.


4 kommenttia:

 1. Välillä vaan pitää mennä huonosti, että voi taas olla oman elämänsä tähti.
  Pisteet ruokakuvasta ;)
  Hyvillä vauhdeilla uuteen viikkoon...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhä se menee Hilppa! Rahka+ marjat oli kyllä hyvää :) Tsemppiä sinnekin treeneihin!

   Poista
 2. Onpa komee rahkalautanen! Hienoa Kari, hyvät treenit ja evhäät!

  VastaaPoista