sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Huohotusta, lumikävelyä ja verta

Viikko 2 / 2013

Koutsin ohjeiden mukaan maanantai olisi ollut lepopäivä, mutta edellisten päivien onnistuneet treenit pistivät sitomaan lenkkareita jalkaan, vaikka olisi ollut lupa huilata. Koutsille ei sitte sanaakaan tästä! Koska tiedossa oli, että seuraavana päivänä on edessä tiukkaa huohotustreeniä, niin  maanantain lenkki oli hidasta ja kevyttä perusjuoksua matalilla sykkeillä 51min ja 8,7km. Helppoa ja kevyttä!

Tiistai on vetopäivä. Edellisellä viikolla vetopäivänä tuli mietittyä, että miksi just sinä päivänä mun piti olla tekemässä vetoja, kun mies oli niin paskassa tikissä, ettei juoksusta tullu yhtää mitään. Mutta niinhä sen pitää mennä, että joskus pitää sattua se paska päivä, että seuraavissa treeneissä ja kisoissa kulkee sitten taas paremmin. Eikä yhtään haittaa, vaikka jatkossakin tuo paska päivä sattuisi treenipäivälle. Kuhan ei kisapäivän kohdalle satu, niin hyvä on. Tällä kertaa vetotreeninä 6x1000m vetoja 2min palauttelulla. Alkuverkat ja loppuverkat normisti. Ensimmäistä kertaa nyt talvikaudella tein tonnin vetoja 6x. Aiemmissa treenissä tehty 5 vetoa. Muutenkin treeni on pikku hiljaa muuttunut rankempaan suuntaan, kun palauttelu on lyhentynyt 3min => 2min. Ilma oli aivan täydellinen vetotreeniä varten. Lähes tyyni ja muutama aste pakkasta. Ainoa huono puoli oli hieman liukas alusta. Paikka paikoin jäistä pyörätietä, minkä päälle satanut muutama sentti uutta lunta. Ei oikein joka kohdassa purreet Icebugin nastat ja välillä askel lipsui turhan paljon. Pikkusen varovaiseksi teki juoksun eikä saanut vedoissa ihan kaikkia tehoja irti. Kokonaisuutena kuitenkin todella hyvä ja onnistunut vetotreeni. Todella suuri petraus edellisen viikon rämpimiseen, ja nyt nuo palauttavat jaksotkin juostiin. Ei tarvinnut pistää kävelyksi tällä kertaa :) Vetojen vauhdit täysin suunnitelmien mukaan ja viimeinen veto kovin. Ainoastaan neljäs veto oli jonkun sekunnin hitaampi kuin edelliset, mutta sen vedon alkuun sattui tällä kertaa koko reitin raskain nousu. Yksi hyvä juoksukamu tietää hyvin tuon nousun metkut :) Treenin kokonaiskesto 53:07min ja kokonaismatka 10,84km. Helppoa huohotusta!


Keskiviikkona vuorossa kevyttä palauttavaa juoksua edellispäivän vetotreenin jälkeen. Samalla tarkoituksena  tehdä hieman valmistavaa treeniä loppu viikon reipasta lenkkiä varten. Tämän vuoksi kevyen hölkän välissä 6x noin 100m rentoa vetoa. Todella hyvin olin palautunut tiistain vetotreenistä ja juoksu oli alusta asti erittäin rentoa ja helppoa. Rennoissa vedoissa vauhdit nousivat hyvin helposti alle 4min vauhtiin. Ainoa ongelma oli taas hieman tuon alustan kanssa. Päivällä ja ilallla oli satanut lisää uutta lunta jäisen pinnan päälle. Pientä sutimista tälläkin kertaa noissa vedoissa. Icebugin nastat ei oikein näillä keleillä näköjään pure kunnolla. Mielessä kävi kyllä olisiko Salomon Speedcross 3 kengät olleet oikeempi valinta tänään. Mutta kaikesta huolimatta, ei tuo kenkävalinta treenin onnistumiseen isommin vaikuttanut. Varusteista täytyy vielä todeta sen verran, että näissä talvikeleissä on ollut tänä talvena todella iso hyöty Icebug Gaitereista, jotka suojaa nilkaa ja alkillesjännettä kylmältä ja estää sen, ettei juostessa mene lunta, loskaa tai hiekoituskiviä kenkiin. Keskiviikon treenin kokonaiskesto 46min ja kokonaismatka 8,3km. Helppoa!Koska alla tiistain vetotreeni ja myös keskiviikkona mentiin välillä vauhdikkaammin, niin täytyy varsinkin näin vanhemmalla iällä todella hyvin muistaa palauttelut ja lihashuolto joka ilta. Yksi parhaista keinoista näin talviaikaan on se, kun saunomisen yhteydessä käy välillä tekemässä paljain jaloin lumikävelyä omalla pihalla. Naapurin pihalle en suosittele menemään, varsinkaan vaan tollee pyyhe päällä. :) Tämä kuuma-kylmä-kuuma hoito palauttaa ja rentouttaa lihaksia todella hyvin. Suosittelen!Torstaina aamusta pintakaasulla autoillen pikku työreissua. Ilma lupaili todella hyvää illan juoksutreeniä silmällä pitäen.


Mutta se huono puoli näissä työreissussa on, että tulee lähes koko päivä istuttua, 4tuntia autossa ja muutama tunti töissä. Vetää todella helposti paikkoja jumiin, joten näille päiville ei kannata suunnitella mitään kovempia treenejä. Treeneissä nämä on otettu huomioon ja niimpä torstaina vuorossa kevyttä ja helppoa pk-juoksua ja lenkin aikana lyhyitä pyrähdyksiä fiiliksen mukaan. 40:30min ja 7,64km saldona. Helppoa menoa!

Torstaina puhelinpalaveria koutsin kanssa ja mietittiin, että pitääkö jatkossa siirtyä tekemään nuo vetotreenit halliin, koska tällä viikolla oli vähän turhan paljon ongelmia pidon kanssa, vaikka alla olikin nasturit. Toki muutakin suunniteltiin, mutta niistä sitten myöhemmin lisää :)

Perjantaina oli koko päivä vapaata duunista. Ja mikäs on parempi tapa viettää vapaapäivää, kun pääsi lenkille jo päivällä. Upea talvipäivä, aurinkoa ja pakkasta noin -15 astetta. Vaikka tuo aurinko ei tässä vaiheessa vuotta lämmitä, mutta kyllä se vaan niin paljon piristää. Ohjelmassa 10min alkuverkkaa, 12km reipasta juoksua ja noin 10min loppuverkkaa. Koutsi oli laittanut tälle kertaa reippaaseen kovemman vauhdin, mitä koko talvena on ollut. Pikku testi sille vauhdille, mitä olisi suunnitelmissa lähtä juoksee Terwassa toukokuussa koko matkaa. Reipas meni sekunnilleen sitä keskivauhtia, mitä suunnitelmissa oli ja juoksu oli helppoa! Niin ja tuo vauhti, mitä se oli....no se selviää sitte toukokuussa ;) Treenin kokonaiskesto 1h 14min ja kokonaismatka 15,21km. Helppoa! Viikon paras treeni!

Lauantain lenkki oli hidasta ja kevyttä perusjuoksua matalilla sykkeillä 59min ja 10,11km. Helppoa ja kevyttä! Ja illasta tankattiin sunnuntain pitkistä varten itse tehtyä pitsaa. Huh ku hyvää ;)Sunnuntain pitkä lenkki jälleen todella helppoa ja rentoa juoksua koko matkan. Pakkasta tällä kertaa vaan -5 astetta, niin juomatkin pysyi tällä kertaa sulana koko lenkin. Pitkä lenkki meni pk-sykkeillä ja treenin kokonaiskesto 1h 55 min ja kokonaismatka 20,68 km. Tämän lenkin jälkeen sai taas muistutuksen, että muistaa hoitaa kynnet niin, ettei ne pääse lenkillä hiertää toiseen varpaaseen. 
Ens viikolla juostaan taas ja muistan myös hoitaa kynnet kuntoon! 19 viikkoa aikaa treenata tämän kauden ensimmäiseen varsinaiseen kisaan. Siis sehän on kohta. Ei siihen oo kuin reilut 4 kuukautta. Ja se mistä nautin, valon määrä kasvaa päivä päivältä.Odottaa jo sitä, että tossujen alla on kuivaa asfalttia, mutta mennään nyt näillä keleillä kuiten vielä pari kuukautta.

Vuoden toisen viikon kokonaissaldo juoksua 7h 21min ja 81,49 km. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti