tiistai 1. tammikuuta 2013

Mennyttä ja uuden alkua

Kohta viiskymppinen ukko, joka ihan kokonaan hurahtanut juoksuun ja tavoitteet on tulevissa vuosissa, kun siirrytään yli viiskymppisten sarjaan. Tarkoitus kisata SM-tasolla ja ehkä myös nuo kansainväliset kisatkin kiinnostaa. Katsellaan niitä sitten myöhemmin, jos rupiaa vauhti tarttumaan vanhaan ukkoon... :)

Ja olen jo pitkään miettinyt, että alkaisin pitää omaksi iloksi ja muiden harmiksi blogia, minne voisi välillä kirjoittaa välillä omia tuntemuksia juoksuista ja treeneistä sekä ehkä hieman muustakin. 


Elettiin alku vuotta 2011, kun silloisen Kuntoklubi Oz:n (nyk. Kuntomo) porukalla päätettiin osallistua toukokuussa 2011 järjetettävään Terwamaraton-tapahtumaan. Hieno porukka saatiin kasaan ja juoksujen jälkeen viettiin vielä hauska yhteinen ilta sanomisen, syömisen ja juomisen merkeissä. Saunanlauteilla asetettiin jo kovasti uusia juoksutavoitteita ja niistä laadittiin myös ihan virallinen sopimuspaperi illan aikana. Kun ei muuta kirjoituspaperia löytynyt, niin 20 euron seteli sai toimia sopimuspaperina, mihin kirjattiin tapahtuman pääjärjestäjän kaljupääkaiman Kari Kiviahon juoksutavoitteita. Kaimalle tiedoksi, että sopimuspaperi on edelleen tallessa ;)

Oma juoksu vuoden 2011 Terwassa oli todella raskasta. Puolikkaan aika 1:46 ja risat. Siitä eteenpän kipinä juoksemiseen kuitenkin säilyi ja treenattiin juoksua läpi kesän säännöllisen epäsäännöllisesti ilman mitään selkeää linjaa. Elokuussa 2011 puolikas aikaan 1:42 ja risat ja syyskuussa puolikas aikaan 1:41 ja risat. Syyskuun lopussa 2011 oli aika testata eka kertaa koko maratonia ja tapahtumapaikkana toimi Kiiminki. Tavoitteena oli ainoastaan päästä maaliin. Ja siinä onnistuttiin. Aika 4 tuntia ja 8 sekkaa. Hyvä startti matkalla kohti tavoitteita, joista ei ole ääneen huudeltu eikä huudella vieläkään.

Loppu vuoden 2011 ja alkuvuoden 2012 hain oikeaa otetta treenaamiseen, mutta tunne alkoi olla, että hieman junnattiin paikallaan treeneissä. Helmikuussa 2012 otin yhteyttä erääseen henkilöön (palataan nimeen ehkä myöhemmin) ja muutaman viestin jälkeen sovimme juoksuvalmennuksesta. Yhteistyö on toiminut todella hienosti alusta asti ja toimii edelleen.

Heti maaliskuusta lähtien ohjelmaan tuli täysin uusia treenejä ja harjoittelun rytmitys muuttui järkevämpään suuntaan. Vuoden 2012 päätapahtumia juoksun suhteen olivat Terwamaraton 3:42 ja risat, Z-maraton puolikas 1:34 ja risat ja syyskuussa Finlandia maraton 3:29:23. Joka kisassa tuli uudet ennätykset ja tunne, että treeneissä tehty oikeita asioita. Kiirettä ei ole pidetty ja maltilla on pikku hiljaa nostettu tehoja ja määriä.

Loppu vuodesta 2012 harjoitusohjemaan tulivat mukaan 10km testijuoksut Iissä. Paras juoksu sattui marraskuulle, jolloin aikana oli 43:15. Joulukuun kisan alle sattui pientä sairastelua joka jatkui sitten vielä joulun alla, joten suunnitelmissa ollut Uuden Vuoden juoksu Limingassa jäi väliin. Nyt on pystynyt jo noin viikon verran juoksemaan, mutta edelleen pikkusen oli raskasta meno tänään vuoden ensimmäisessä treenissä. Mutta olikin ohjelmassa aika tehokasta huohotustreeniä kyllä, 8x3min vetoja vain 1min palauttelulla ja tuossa räntäsateessa. Ihme ois, jos ei ois raskasta ollu :)

Vuoden 2013 ensmmäinen koko maraton juostaan toukokuussa Terwassa ja samaan aikaan juostaan veteraanien SM-maraton. Ja jotta pystyy osallistumaan SM-maratonille, niin edellytyksenä on, että kuuluu johonkin urheiluseuraan. Niinpä pienen tutkiskelun jälkeen liityin Kuivasjärven Auran jäseneksi. On muuten TUL:n jäsenseura, joten tuli valittua ihan aatteen mukainen seura näköjään ;) Auran väreissä juostaan sitten tulevissa koitoksissa. Onha tämä kyllä hienoa aikaa ihmisen elämässä. 

Mutta jotta ei jäisi kuva, että on vain juostu vuonna 2012, niin todettakoon, että entisenä futarina, paino sanalla entinen, tuli seurattua kesällä 2012 todella aktiivisesti jalkapallon em-kisoja. Ja kaikki varmasti hyvin tietävät, ainakin eräs Jani Oikarinen ;) , että loppuottelussa olivat vastakkain aina niin rakas azurrilauma Italia ja Spain. Janin kanssa tuli lyötyä vetoa loppuottelun osalta, siitä kumpi joukkueista voittaa. Ja kun itse olen ollut Italia-fani aina Paulo Rossin ajoista lähtien, niin ei ole varmaan vaikeaa arvata, kumpaa joukkuetta tämä toinen vedon osapuoli kannatti. Panoksena ei ollut raha, vaan kunnia, maine ja häpeä :D Eli vedon hävinnyt pistää voittajajoukkueen pelipaidan päälle ja esiintyy siinä Kuntomon järjestämällä ryhmäliikuntatunnilla, bodycombat. Niille, jotka ei tiedä tai muista, miten tuo loppuottelu päättyi, oheinen kuva kertomaan siitä. Ja voin kertoa, että vaikka hymyilyttää, niin oli se aika kärsimystä :D Palkinto lunastettu ja häpeä kärsitty joulukuussa 2012. Mutta uusia kisoja tulee ja vuonna 2014 nähdään sitte Jani Azurrien sinisissä väreissä...Näillä sanoin uuteen vuoteen ja uusia päivityksiä tulee jatkossa....sen lupaan....

2 kommenttia:

  1. Hyvä hyvä! Ei muuta kun hanaa vuodelle 2013! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuija :) Semmonen on tarkoitus, että hanaa annetaan tänä vuonna vielä enemmän kuin viime vuonna. Pikku hiljaa tehoja lisää, ettei tällänen vanhempi kone mee heti ihan jumiin :)

      Poista