tiistai 18. kesäkuuta 2013

Lomille lähdössä

Juhannusviikkoa mennään ja parin päivän päästä alkais kesälomat. Nyt ois sitten aikaa taas treenailla kunnolla. Keväällä talvilomaviikolla tein oman viikkoennätyksen kilometreissä, kun juoksin yhden viikon aikana 181km. Silloin oli ajatuksissa, jos nyt kesälomalla rikkois 200km viikkokilometrimäärän. Ja tuosta määrästä suurin osa hyvin kevyttä peruskestävyyshölkkää. Se olisi hyvää kestävyystreeniä syksyn kisoja varten ja erityisesti Berliiniä varten. Mutta toisaalta tekisi niin mieli juosta enempi kisoja tässä kesän aikana. Ja myös loman aikana. Ja kisakauteen ei mielestäni oikein sovi tuollainen yli 200km määräviikko. Tätä asiaa pohdittuani tulin siihen lopputulemaan, että jätän määräviikon väliin ja pyrin juoksemaan kisoja aina kuin sopiva kisa kohdalle sattuu. Mutta toki myös treenit jatkuvat. Määrät vaan pysyvät maltillisina.

Terwan jälkeen olen juossut enempi lenkkejä maastossa kuntoradoilla. Ne ovat mukavaa vaihtelua asfaltilla juoksuun ja alusta antaa hieman enempi armoa jaloille. Muutenkin kuntoradoilla metsässä juostessa mieli lepää. Mutta tehojakin on yritetty hakea. Reilu viikko Terwan jälkeen juoksin maanantaina 3km maastokisan ja saman viikon perjantaina eka kertaa Illin vitosen. Viime viikolla tein tiistaina ensimmäisen kovan vetotreenin Terwan jälkeen (vetoja yhteensä 10km, 4x2km+2x1km). Vauhtia löytyi, mutta näin jälkeenpäin ajateltuna ei ollut ehkä ihan viisasta tehdä niin kovaa settiä, kun Terwasta oli kulunut aikaa vasta reilut 2 viikkoa ja edellisellä viikolla olin juossut kaksi maastokisaa. Viime viikon perjantaina Illin vitosella huomasi sitten sen, että palautuminen tuosta vetotreenistä, edellisen viikon maastokisoista ja Terwa-marasta oli jäänyt puolitiehen. Ukko oli niin tukossa eka kilsasta lähtien, ettei saanu mitään tehoja irti. Eka kilsasta lähtien mielessä vaan, "jätkät, me on hävitty tää peli".

Alla paikallisen kynänikkarin raporttia ko. kisasta.

http://iinyritys.seura.info/?x118124=141937

Perjantain jälkeen tuli vedettyä kunnolla tehot alas. Ohjelmassa ollut todella kevyttä hölkkää. Oli paikallaan. Nyt on olo taas todella hyvä ja ajatuksissa on aloittaa kesäloma ja juhannuksenvietto juoksemalla torstai-iltana tuo Illin vitonen taas. Ja nyt jätän vetotreenit tekemättä. Olkoon tuo Illin vitonen se viikon kova treeni. Ja ettei homma menis liian helpoksi, niin laitetaan aikatavoitetta kehiin. Ajan pitää olla 18.59 tai alle. Sitte voi juhannuksena ja loman aloitukseen nauttia parit santut tahi lasin pari punkkua. Mutta jos aika painuu päälle 19min, vissylinjalla mennään :D Mutta toki, kun itse nämä säännöt määrään, niin kisojen direktoraatti voi myöntää luvan santun ja punkun nauttimiseen, vaikka aikatavoitteet jäis täyttymättä :)

Ja lomalla nautitaan hyvästä kesäruuasta. Grilli tirisee kuumana koko loman ajan varmasti.


Grilliperunoita, -kasviksia ja siikaa. 


Ja lomalla ja muutenkin nyt kesällä nautitaan rakkaan vaimon kanssa lavatansseista Suomen suvessa. Juhannuslauantaina voi taas bongata, miten juoksijalla taittuu nämä lavatanssit. Voin kertoo, että hyvin ne menee, vaikka välillä askeleet sekookin. Mutta kun siellä on muitakin, niin ei se haittaa. Tyyli on vapaa ja pääasia, että on hauskaa. Ja sama pätee juoksuun. Tyyli ja tavoitteet ovat vapaat. Pääasia, että on hauskaa ja nauttii siitä tunteesta, kun saa juosta... :)

Näillä sanoin Hyvää Juhannusta ja aurinkoista kesää kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti